tiistai 9. toukokuuta 2017

Hyvän kombon yrttimunakas

Minun munakkaani on yleensä yrttinen munakas, ja yrttejä siinä tulee olla paljon!  Täälläpäin yrttimunakkaat ovatkin suosittuja, ja sellaisen voi usein löytää kahvilan tai kioskin sämpylän välistä.  Yrttimunakkaasta olen täällä blogissa postannut ennenkin, mutta vihrellä munakkaalla oli erilainen valmistustapa kuin tällä nyt postaamallani munakkaalla. Tämä on sellainen litteä munakas  joka helposti mahtuukin sämpylän tai leivän väliin.  Persiljan, ruohosipulin  ja vihreän chilin yhdistelmän olen kokenut hyvin onnistuneeksi viime aikoina,  joten laitan ohjeen tännekin.
******************************************************************************
Hyvän kombon yrttimunakas
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • kourallinen silputtua  persiljaa
  • kourallinen silputtua ruohosipulia
  • ½ vihreä chili (jätin muutaman siemenen )
  • suolaa,pippuria (paprikaa tai muita mausteita)
******************************************************************************
  1.  Vatkaa kananmunat ja vesi
  2. Lisää silputut kasvikset
  3. Lisää suolaa,mustapippuria sekä muita mausteita (lisäsin paprikajauhetta)
  4. Lämmitä öljy paistinpannussa. Paistinpannun  tulee olla sen kokoinen että munakkaasta tulee litteä ja ohuehko munakas.
  5. Kun öljy on kuumaa, kaada munakasseos pannulle.  Paistolämpötila saa olla korkea. 
  6. Anna munakkaan pohjan paistua ruskeaksi. Laitoin kannen paistinpannun päälle muutamaksi minuutiksi, jotta pinta hyytyisi nopeammin. 
  7. Kun munakkaan pohja on ruskistunut ja pinta hyytynyt, käännä munakas varovaisesti, niin että toinenkin puoli pääsee ruskistumaan.  Anna toisen puolen paistua vielä muutama minuutti ,kunnes sekin puoli on ruskistunut ja on hieman rapea.
  8. Tarjoa vaikka voileivän / sämpylän välissä. Levittele ensin tuorejuustoa tai kermajuustoa voileipään / sämpylään , lisää päälle palanen yrttimunakasta, salaatinlehti, tomaatinviipaleita ja etikkakurkkua (kyllä ,se maistuu hyvälle tässä:)
Täällä on nyt lämmennyt tosi paljon . Se tarkoittaa myös hyvästiä  näille meren herkuille kunnes taas kylmenee.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...