sunnuntai 25. elokuuta 2013

Lounas luomuvegaanideli Befoodissa sekä vegaanifrittatan ohje

Joku aika sitten luin vastikään Tel Avivin pohjoiseen keskustaan  avatusta vegaanidelistä,Befoodista . (englanninkielisten sivujen pitäisi avautua lähiaikoina)Muutama päivä sitten suuntasin sinne lounaalle.Deli on pienen pieni ja pääasiallisesti sieltä ostetaan ruokaa mukaan,tai tilataan sitä puhelimitse tai netin kautta,mutta sisällä on myös tilat 3:lle,joten paikan päälläkin voi nauttia vegaanidelin antimista.
Tulin hieman liian aikaisin ,eikä kaikkea ruokaa oltu vielä aseteltu esille.Hyllyissä oli erilaisia tuotteita,kuten teetä ,erilaisia tahnoja,korkeatasoista tahinia,kookosöljyä sekä eri tavoin maustettuja raw pähkinäsekoituksia.
Kylmäkaapissa oli vegaanisuklaata
sekä kauniisti pakattua raakasuklaata
Raakanameja  ja gluteenitonta kakkua
Kikherne-ja maissijauhoista,vihanneksista ja yrteistä valmistetut vegaanifrittatat
Befoodin salaatteja
Befood-deli avattiin noin kuukausi sitten ja pian on tarkoitus avata toinenkin piste viereisessä kaupungissa. Omistajille on tärkeää että ruoka on sekä terveellistä ja herkullista,ja herkullista se tuolla onkin.  Vegaaniystävällinen Tel Aviv on nyt sitä vieläkin enemmän:) Befoodin keittiömestari on vegaani-ja raw foodkokki,joten ruokalistalta löytyy myös paljon raw foodia.  Deliin tuleva ruoka on todella tuoretta ,sillä se valmistetaan aamulla juuri ennen delin avautumista ja sulkiessa jäljelle jäänyt ruoka lahjoitetaan järjestöille.Ruoka tulee deliin hieman etelämpänä olevasta Befoodin keittiöstä.Ruokalistalla on raakasmoothieita,voileipiä,salaatteja,erilaisia lämpimiä annoksia ja aamaiseksi vaikka cashewjugurttia raw granolan kanssa.Befoodissa ei käytetä lainkaan soijatuotteita,eli tofua tuolla ei näe,eikä myöskään vegaanikeittiöstä tuttua seitania.Kaikki leivonnaiset on makeutettu taateleilla tai banaaneilla;minkäänlaista sokeria ei tuolla leivonnaisissa käytetä.Useimmat makeat herkut tuolla ovat myös gluteenittomia.Raaka-ainekset pyritään hankkimaan luomuna.
Idätetyistä linsseistä tehtyjä pihvejä
Delissä oltiin todella ystävällisiä ja kuultuaan että kirjoitan tästä suomenkieliseen blogiini,minulle tarjottin tuolla lounas:) 
Join juuri valmistetun vihreän supersmoothien
Lounaaksi söin   vegaanifrittatavoileivän,jonka  välissä oli frittatan lisäksi pestoa,cashewjuustolevitettä ja paahdettuja vihanneksia.Olipa hyvää! Löysin netistä Befoodin frittatan ohjeen,jonka käännän tänne,sillä nämä frittatat ovat todella herkulliset:)

Vegaanifrittatat
  • ½ kupillista kikhernejauhoa
  • ½ kupillista maissijauhoa
  • 1 kuppi vettä
  • mausteita kuten suolaa,mustapippuria,paprikaa
  • silputtua persiljaa
  • silputtua korianteria
  • silputtua mangoldia ja lehtikaalia
  • pieneksi paloiteltua kevätsipulia
  • muutama kirsikkatomaatti(mukaan voi lisätä myös sieniä tai vaikka paprikaa)
  • kookosöljyä paistamiseen
Sekoita kaikki frittatan ainekset kulhossa .Lämmitä hieman kookosöljyä paistinpannussa.Asettele frittatamassaa pannulle ympyröiksi , ja paista molemmat puolet niin että ne saavat vähän väriä.Jos omistat lettupannun,jossa on syvennyksiä,tee ne sellaisella.

P.S. Jos tuonne menee ja mainitsee että on lukenut Befoodista Appelsiineja ja Hunajaa-blogissa,niin siitä hyvästä saa 5 % alennuksen...

16 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen Deli. Toivoisin niin, että tuon tyyppisiä vege/raakaruokaan erikoistuneita paikkoja ilmestyisi myös Pohjois-Suomeen. Itseasiassa olisin iloinen jo siitä, että parempia ja runsaampia kasvisvaihtoehtoja tulisi ravintoloiden listoille. Aika onnetonta on valikoima täällä tällä hetkellä. Mutta kehitystä tapahtuu ja toivoa on...

    Kiitos muuten paketista! Oli iloinen ylläri odottamassa kun sairaalasta kotiuduimme :)

    VastaaPoista
  2. Paula,paljon onnea uuden vauvelin johdosta ja kiva kuulla,että paketti tuli perille:-) täällä on tietysti helpompaa kasvis/vegaaniravintoloilla koska tuoreita kasviksia saa täältä lähiruokana ympäri vuoden.Mutta kiva että Suomessakin on siinä mielessä kehitystä:-)

    VastaaPoista
  3. Kivannäköinen paikka, ja olipa ystävällistä, että tarjosivat lounaan ja vielä alennuksen lukijoille :)
    Silmääni osui nuo Pukkan:n yrttiteet. Ne on mun suosikkeja, täältä en valitettavasti ole löytänyt, vaikka muuten toki yrttejä ja valmiita yrttiteesekoituksia löytyy. Niissä vaan on jotenkin niin onnistuneet makuyhdistelmät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna,oli tosi kivaa kun sanoivat että on the house nuo minun syömiseni ja juomiseni:) Muutenkin olivat niin ystävällisiä tuolla:) Pukka-teet ovat tosiaankin hyviä,joskus välillä onkin niitä tullut ostettua.Harmi ettei teilläpäin niitä löydy.Mutta täällä ei ole cocateetä kuten teillä;D

      Poista
  4. Ihana paikka :) Niin odotan jos ensi vuonna pääsisin sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva paikka ja toivottavasti menestyy niin,että tulee lisää noita Befood-pisteitä.Olisi tosi kiva jos todellakin pääsisitte tänne ensi vuonna...

      Poista
  5. Ei voi sanoa muuta kuin WAU! Just mun ruokaa. Melkein voisin muuttua kateudesta viherpirtelöksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi,tuo paikka olikin wau:) Toivottavasti menestyvät ja avaavat vielä monta tuollaista paikkaa:)

      Poista
  6. Mahtava ruokapaikka.
    Mina tykkaan paistetusta munakoisosta leivan sisalla.
    Kelpaisi minullekkin tuo taytetty leipa, on niin herkullisen naköinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva paikka tosiaankin:) Täälläkin laitetaan usein paistettua munakoisoa leivän väliin:)

      Poista
  7. Ihana paikka! Israelinmatka on unelmissa ... laitan paikan korvan taakse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu aika kiva paikka! Ja olisi kiva tavata sinut täällä!

      Poista
  8. armoitettu lihansyöjä nöyrtyy tunnustamaan että ihanalta näyttää ja kuulostaa :-)

    VastaaPoista
  9. Andalusiana:no tuo oli niin hyvää että takuulla olisit sinäkin tykännyt:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...