sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Herkullinen maissikeitto (raw)

Pari päivää sitten olin illallisvierailijoita varten hankkinut tapani mukaan aivan liian paljon ruokaa,en kyllä koskaan opi,ja aina jää paljon jäljelle.Olin myös ostanut maissia,erityisesti nuoria ajatellen,mutta kaiken muun jälkeen olivat  niin täynnä etten maissintähkiä heille sitten keittänytkään.

Vihannesmarketista ostamani maissilajike oli aivan mielettömän makeaa ja mehukasta,enkä edes ajattelisikaan sitä keittää,niin herkullista se on raakana.Kaikki maissilajikkeet tosin eivät tällaisia ole;jotkut saattavat olla kuivahkoja ja mauttomia.Ostan maissia erittäin harvoin;taisin Venezuelassa saada yliannostuksen  maissia,mutta tämä lajike on ihana myös salaatin lisäkkeenä,joten joskus tulee ostettua.

Maissintähkiä oli alunperin 4,ja söin niistä puolitoista,jolloin jäljellä oli vielä 2½ tähkää.Päätin sitten tehdä niistä seuraavanlaisen keiton,josta tulikin tosi hyvää.

Herkullinen maissikeitto (raw)
  • Noin 2 maissintähkää (säästin osan jyvistä koristeeksi)
  • 6 luomukirsikkatomaattia tai puolitoista tavallista tomaattia
  • 2½ rkl chilikorianteritahnaa
  • 2 punaista luomupaprikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria,ruususuolaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 rkl oluthiivaa
  • 1 taateli
  • 1 mukillinen vettä (2 dl)
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha sosemaiseksi keitoksi.Koristele maissinjyvillä.

11 kommenttia:

  1. Tuollaiset raakakeitot ovat varmaan hyvia.En ole kokeillut,mutta kokeilemisen halu on herannyt.Tuokin ohjeesi kuulostaa tosi hyvalta.Kiitos.

    VastaaPoista
  2. No, tätä sitten alkusyksystä, kun meiltäkin saa tuoretta maissia, joka onkin aivan ihanaa!

    VastaaPoista
  3. Jael, älä nyt: Se illallispöytä oli pala paratiisia;-)

    Minulla on nyt se Sata soppaa -kirja, joka löytyy myös blogistani. Nyt odotan vain aikaa munakoiso- ja soppakokeiluille.

    Itketitkö ne muankoisot ennen grillausta, jotka olivat siinä illallispostauksessa? Sivelitkö öljyllä?

    VastaaPoista
  4. Sateenkaari:Raakakeitot ovat tosiaankin hyviä,sillä niissä tulevat kasvisten omat maut niin hyvin esille.Ja lämpiminä päivinä ovat mitä sopivampia...

    Okriina;ai niin,teillä pitääkin maissia vielä odotella pari kuukautta,mutta sitten...

    Leena; hih,hyvää tosiaankin oli.En ole mikään soppaihminen,mutta nämä raakakeitot ovat mieluisia.Ovat todella hyvän makuisia.Onhan gazpachokin tavallaan raakakeitto,jos sen leivän siitä jättää pois,ja siitä tykätään.
    En itkettänyt,mutta viiltelin sen pintaa veitsellä ja ripottelin suolaa ja oliiviöljyä päälle ennen uuniin laittoa.

    VastaaPoista
  5. Jael, kiitos. Nyt odotan vain suvea, sillä oikeasti se alkaa vasta kun Lumimies jää lomalle. Silloin syömme joka päivä ULKONA. Kaikki ateriat ulkona ja minun ei tarvitse laittaa ruokaa, kunhan vain vähän ohjeistan.

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommenteista! Rieha tosiaan muutti meille edesmenneen Janen tilalle, ja tuossa on hyvin pysynytkin. :) Aiomme nyt bloggailla ahkerammin, kun niin pitkä väli on ollut. On jo ollut ikävä blogimaailmaa!

    VastaaPoista
  7. mmmm....majsen är så god nu, så söt och ljuvlig!

    min mail:
    swilhelmsson@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Dea:Rieha (kiva nimi!)näytti tosi suloiselta siinä kuvassa! Kun bloggaamisen on aloittanut,niin vaikeaa kokonaan lopettaa-

    Sara: Ja ,majsen var jättegott, och man behöver faktistk inte koka den,det är gott som det är.tack!

    VastaaPoista
  9. Meinasin jo kysyä, että mistä kummasta olet saanut tähän aikaan vuodesta maissintähkiä, kunnes muistin, ettet asukaan Suomessa. :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...